Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért válaszuk infrafűtést?

Termozöld
Miért válaszuk infrafűtést?
Az infrafűtés a jövő fűtési technológiája. Rendkívül tiszta és modern, és szinte láthatatlanul simul az enteriőrbe.   

Az infravörös fűtés a napsugárzás elvén alapul: a hősugárzás elsősorban nem a környező levegőt melegíti, ehelyett a mennyezet, a falak, a tárgyak és az emberek veszik fel a sugárzó hőt. A környezet tárolja ezt a meleget, és úgynevezett másodlagos sugárzással leadja a helyiségbe, ezzel kellemes, egyenletes klímát teremtve. Az infrafűtés nagy előnye, hogy a felszálló meleg levegőből származó veszteségek nagymértékben elkerülhetőek, ezáltal sokkal kisebb energiaveszteséggel jár, mint egy konvektoros vagy radiátoros fűtés.

Energiatakarékos és kényelmes 

Az infrafűtés esetében az érzékelt hőmérséklet akár 2-3 fokkal magasabb, mint a tényleges szobahőmérséklet. A helyiség levegőjének hőmérséklete így anélkül csökkenthető, hogy ez a komfortérzetet befolyásolná. Minden egyes fok, amennyivel a levegő hőmérséklete csökken, körülbelül 5 százalékos energiamegtakarítást jelent, így ez a fűtési rendszer akár 15 százalékos megtakarítást is eredményezhet.

Bontásmentes beszerelés 

Az infrapaneleket egy képhez hasonlóan, nagyjából szemmagasságba érdemes felszerelni a falra, elegáns kialakításának köszönhetően szinte észrevétlenül simul a szobába. Igény esetén a design is személyre szabható, így akár a tér stílusához igazodó műalkotásként is funkcionálhat, egyszerre árasztva el melegséggel a helyiséget és a lelket is.  

A telepítéssel kapcsolatos további kérdéseivel keresse kollégáinkat a service@termozold.hu email címen.

Tartalomhoz tartozó címkék: infra fűtőpanel